Holdt seminar om Bibelens troverdighet

Mens det er funnet 5824 manuskripter som knyttes til Det nye testamente, er det bare funnet ni manuskripter der Julius Caesar er omtalt.

Flere kristne organisasjoner gikk sammen om et seminar som rettet søkelyset mot temaet «Bibelen – tomme eller troverdige ord» i NLM-menigheten Salem i Stavanger tirsdag.

Seminaret var det siste i rekken av en liten turné som forfatter, prest og dikter Hans Johan Sagrusten hadde tilbakelagt fra Grimstad via Farsund og Feda til Sandnes og Stavanger.

Sagrusten, som også er bibelkonsulent i Bibelselskapet, var invitert for å snakke om hvorvidt vi egentlig kan stole på det som står i Bibelen.

– Har dere noen gang blitt møtt med at folk trekker i tvil Bibelens troverdighet fordi den er så gammel? At den muntlige overleveringen i begynnelsen har ført til endringer av det opprinnelige budskapet, spurte han forsamlingen.

Sagrusten er en av oversetterne bak den nyeste bibelutgaven på norsk, Bibel 2011. Videre har han gitt ut flere diktsamlinger, samt boka «Det store puslespillet – Jakten på de tidligste manuskriptene i Bibelen»,  som kom i 2014. Det var denne boken som var utgangspunktet for seminaret.

For å belyse disse og andre spørsmål for de rundt 200 fremmøtte, benyttet Sagrusten både tale, tekst, tegninger og toner.

Se og hør Hans Johan Sagrustens egenkomponerte nidviser om ulike forsøk på å trekke Bibelens troverdighet i tvil (Youtube).

– Det nye testamentet, som er nedskrevet i perioden 50-100 e.kr, er det best bevarte skriftet i verden. Hele 5824 manuskript er funnet, og i tidsavstand er disse fra 30 – 250 år fra selve nedskrivingen, fortalte Sagrusten og fortsatte:

– Det står i motsetning til mange andre skrifter fra antikken, blant annet skrifter av Julius Caesar hvor det bare er funnet 9 manuskript med en tidsavstand på 900 år, fortalte han.

Arrangørene bak seminaret var Norsk Luthersk Misjonssamband, Det norske Misjonsselskap, Normisjon, Israelsmisjonen, ImF Rogaland, Kristen Muslimmisjon og Søndagsskolen og Rogaland krets. KPK

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.